5-stegsplanen

3-gangen

  • 1 x 3 = 3
  • 2 x 3 = 6
  • 3 x 3 = 9
  • 4 x 3 = 12
  • 5 x 3 = 15
  • 6 x 3 = 18
  • 7 x 3 = 21
  • 8 x 3 = 24
  • 9 x 3 = 27
  • 10 x 3 = 30

Steg 1a: Se, les høyt og gjenta.

Steg 1a er å bli kjent med tabellen, deretter å se, lese høyt og gjenta. Hvis du tror at du kan huske dem, er det på tide å teste kunnskapen din i steg 1b.


Steg 1b: I rekkefølge

Skriv inn svarene dine. Når du har skrevet inn alle svarene, klikker du på «Sjekk» for å se om du har klart å svare alt rett! Hvis du har svart riktig på alle oppgavene, kan du øve på 3-gangen i tilfeldig rekkefølge.

Annonse:

Steg 2: Dra det riktige svaret til spørsmålet.

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Steg 3: Tilfeldig rekkefølge

Øv på 3-gangen i tilfeldig rekkefølge. Skriv inn alle svarene og trykk på «Sjekk» for å se hvor mange riktige svar du fikk.


Steg 4: Flere valg

Prøv å svare riktig på alle 15 spørsmålene!Steg 5: Tabelldiplom

Svar riktig på alle 20 spørsmålene for å få diplom!

3-gangen

Annonse:

Spill

Disse spillene gjør det mulig å gjenta spørsmålene og forbedre 3-gangelæren. Kos deg med 3-gangespillene!

Minnespill gangetabellen

 

Husk gangetabellen 3-gangen

Prøv så raskt som mulig å finne matchende spørsmål og svar!


2
2 x 1
2
2 x 1
2
2 x 1
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2

Velkommen til siden for 3-gangen

Her kan du øve på 3-gangen. Du kan øve på tabellene på flere forskjellige måter. Du kan begynne med å øve på tabellen i riktig rekkefølge, men når du begynner å få taket på det kan du gjøre det vanskeligere ved å øve på regnestykkene i tilfeldig rekkefølge. I tillegg kan du øve på tabellene på tid ved hjelp av hastighetstesten. Hvis du vil ha muligheten til å øve når du vil, kan du skrive ut oppgavearket for 3-gangen og bruke det.

3-gangen

Skriv ut oppgaveark for 3-gangen

Klikk på oppgavearket for å se det i et større format. I oppgavearket for 3-gangen kan du velge mellom tre oppgavetyper. I den første oppgaven skal du trekke en linje fra regnestykket til det riktige svaret. I den andre oppgaven skal du skrive inn tallet som mangler for å gjøre regnestykket komplett. I den tredje oppgaven skal du løse regnestykkene som er satt opp i tilfeldig rekkefølge.

Lær også de andre gangetabellene:

Beskrivelse av 3-gangen

Her kan du øve på 3-gangen ved å skrive inn alle svarene og sjekke hvor mange riktige svar du fikk. Du kan øve på tabellene på flere forskjellige måter. Du er nå på siden hvor du kan øve på regnestykkene i 6-gangen i rekkefølge. Når du har lært deg tabellen i riktig rekkefølge kan du prøve tilfeldig rekkefølge i stedet. Du kan øve på gangetabellene på datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon. Denne tabellen lærer du i 4. klasse.

pin it