9-gangen regnearkene


Se oppgavearket

Se oppgavearket

Se oppgavearket

Se oppgavearket

Gratis 9-gangen regneark

Du ville nok ikke trodd det, men 9-gangen er en av de enkleste å huske. Videre vil bruk av disse 9-gangen tabellene gjøre det enda enklere. Disse tabellarkene er laget av lærere og er rettet mot grunnskoleelever for å støtte dem i deres matematiske forståelse.

Trikset med 9-gangen er at første og andre nummer av svaret alltid kan legges sammen for å få 9. Her ser du selv; 09, 18, 27, 36, 45, 54, 63, 72, 81 og 90. En annen morsom mnemoteknikk er å plassere tallene under hverandre. Her ser du at alle de venstre tallene er konstant + 1 (0, 1, 2, 3 etc.), mens alle tallene til høyre er -1 (9, 8, 7, 6 osv.) Mange elever omberegner også 9-gangen ved hjelp av 10-gangen. Dette er i seg selv en god måte å sjekke om svarene dine er riktige. Men husk alltid å ta deg god tid.

Gangetabellene er grunnlaget for mer utførlige beregninger og en generell matematisk forståelse. Øvelsene som tilbys her er egnet for matematikkopplæring undervist i grunnskolen. Disse gratis multiplikasjons regnearkene for utskrift eller nedlasting (i PDF-format) er spesielt rettet mot grunnskoleelever. Du kan også lage et multiplikasjonsfaktor-regneark selv ved hjelp av regnearkgeneratoren. Disse matematiske regnearkene genereres tilfeldig og gir derfor endeløse mengder treningsmateriell til hjemmearbeid eller i klasserommet.

Annonse:
pin it