12-gangen regnearkene


Se oppgavearket

Se oppgavearket

Se oppgavearket

Se oppgavearket

Gratis 12-gangen regneark

12-gangen er ofte den siste multiplikasjonstabellen elevene vil lære. Noen skoler går bare opp til 10-gangen. Det er imidlertid alltid nyttig å trene 11- og 12-gangetabellene også. Det er spesielt nyttig å lære 12-gangen som det ofte vises i mange matteproblemer og til og med i dagliglivet. I tillegg kommer interessante mønstre frem når de går over 10-gangen som vil gi elevene tilliten til å løse mer komplekse problemer i fremtiden. Disse gratis 12-gangen tabellarkene gir deg et utmerket verktøy for å trene på å huske tabellene.

12-gangen er sannsynligvis den vanskeligste multipliseringstabellen å huske. Det er imidlertid flere tips som hjelper deg med å lære denne tabellen raskere. La oss ta en titt på noen av summene. 1 x 12 = 12, alternativt er dette 1 x 10 + 1 x 2 = 10 + 2 = 12. Nå er det 2: 2 x 12 = .... Som er 2 x 10 + 2 x 2 = 20 + 4 = 24. La oss nå bevege oss litt og undersøke 9 x 12, 9 x 10 + 9 x 2 = 90 + 18 = 108. Denne metoden er en utmerket måte å trene 12-gangen på hvis du ikke har memorert den enda. Det er viktig å regelmessig øve på og gjenta multiplikasjonstabellene. Vi anbefaler minst 10 minutter, og til og med 15 minutter for de beste resultatene.

Gangetabellene er grunnlaget for mer utførlige beregninger og en generell matematisk forståelse. Øvelsene som tilbys her er egnet for matematikkopplæring undervist i grunnskolen. Disse gratis multiplikasjons regnearkene for utskrift eller nedlasting (i PDF-format) er spesielt rettet mot grunnskoleelever. Du kan også lage et multiplikasjonsfaktor-regneark selv ved hjelp av regnearkgeneratoren. Disse matematiske regnearkene genereres tilfeldig og gir derfor endeløse mengder treningsmateriell til hjemmearbeid eller i klasserommet.

Annonse:
pin it